Marie Carmen Koppel – Diskografi & Biografi

DISKOGRAFI

2014 CD Heal my wounded heart
2010 CD A mery little Christimas
2010 CD Brooklyn Jazzsession
2009 SINGLE Crying out your name DMGP
2008 CD Through the rain
2007 CD Gammelt Venskab
2004 CD Carl nielsen sange
2004 CD A soulful Evening
2003 CD Stay for a while
2000 SINGLE “My life is safe with you” kampagne sang til Røde Kors
1998 CD Yearning
1996 CD Marie Carmen Koppel

BIOGRAFI

2014
Starter året med en stor succesfuld turne som solist med Slesvigske Musikkorps SMUK og Anders Blichfeldt. Derpå følger en stor turne med Jazz Galla Som består af Søren Sko, Bobo Moreno, Maria Montell, Benjamin Koppel samt orkester.
Den 30 september udkommer “Heal my wounded heart” som Marie udgiver selv ved hjælp af Crowdfunding .

2013
Turnerer hele året og slutter endnu en gang med en stor udsolgt julekoncertturne. Skriver nye sange til albummet “ heal my wounded Heart”.

2011/2012
Begynder at holde foredrag med sin bror Benjamin og far Anders. Sammen holder de foredrag om familien koppels historie.
Marie spiller en lang række koncerter og slutter altid af med sin traditionsrige juleturne. Skriver sangen “ Right where i´m supposed to be” til den nye tv kanal TLC. Skriver sangen “ Reach out” sammen med sin bror Benjamin til Orangutan til støtte for regnskovs og orangutangs beskyttelse på bl.a Bali.

2010
Marie Turnerer flittigt med albummet “Through the rain”
Medvirker på genindspilningen af Afrika sangen. Skriver sange sammen med sin bror Benjamin koppel som de sammen indspiller I New york sammen med toppen af international Jazz. Deriblandt Kenny Werner, Scott Colley og Johnnathan Blake. Albummet”Brooklyn jazz session” udkommer maj 2011.Medvirker i DR´s store juleshow på DR1. Udgiver I november måned jule albummet “a merry little christmas” Albummet er en 15 år gammel drøm der går I opfyldelse. Albummet bliver fulgt op af 25 udsolgte jule koncerter.

2009
Er blevet inviteret til at medvirke I dansk melodi Grand Prix med et wildcard.
Sammen med Dan Hemmer har hun skrevet sangen“ Crying out your name”
Skal derudover turnere flittigt. Samt skrive nye sange til et kommende album.
Arrangere støtte koncert I Christians kirken for de afviste Irakiske asynlansøgere I Brorsons kirke. Koncerten samler 40.000 kroner ind som går ubeskåret til fornødenheder I kirken.Medvirker I øvrigt på støtte sang for kræftens bekæmpelse skrevet af Anders Blichfeldt.

2008
Spiller som vanligt mere end 80 koncerter over hele landet. I september
udkommer “Through the rain” Et album indeholdende udelukkende Marie´s egen
kompositioner. Et stærkt personligt album og en milepæl for Marie.
Gæster flere tv shows bl.a morgen tv. Marie gæster peter Bushborg´s album I en smuk duet. I december modtager Marie en påskønnelses pris fra
Danske Populær autorer for albummet “through the rain”.

2007
Medvirker I DR´s store sports galla show fra Herning I duet med Erann DD.
Er begyndt indspilningerne af et nyt album indeholdende egne sange.
Arbejder sideløbende på et projekt med sangeren Henrik Laubjerg. Sammen med
produceren Morten Bolvig er indspilningerne til et album med gamle danske sange I r&b fortolkninger påbegyndt. Samarbejdet kommer til at hedde “Gammelt Venskab” Albummet udkommer november 2007. Er solist med Danmarks Radios Pigekor.

2006
Gæste optræder med flere af Danmarks Brass Bands.
Medvirker I Meyerheims talkshow.
Spiller mere end 80 koncerter. Medvirker som solist i DR´s store jule show med danmarks radio underholdnings orkestret. Showet optages I det nye operahus og sendes på tv I hele skandinavien. Giver samtidig udsolgte koncerter over hele landet. Skriver sange til et nyt album.

2004
Spiller mange koncerter I hele landet. Producerer en plade med Sangerinden Juliet Gough. Fortsætter samarbejdet med Kluvers bigband. Er solist på udgivelsen “Danmark nu blunder den lyse nat” med Carl Nielsen sangen “Sænk kun dit hoved du blomst”.Cdén udgives på Recart og sælges I mere end 45.000 exemplarer. Laver introsangen til tv programmet “Strandvejs villaen” på tv Danmark. Bliver den 10 August mor, for første gang til datteren Celeste.
Medvirker I Jan gintbergs store aften på TV2 Zulu.
Medvirker som gæste dommer I «Scenen er din».Udgiver live sit fjerde solo album « A Soulful Evening «. Indspiller cd med Mads Bærentzen/piano og Peter wuust/Kontra bass. Cdén indeholder sange af Carl Nielsen.
Medvirker på Bamses duet album. Sammen fortolker de «When I fall in love»
Albummet er solgt I mere end 80.000 exemplarer. Turnerer I øvrigt som altid flittigt.

2003
Det meget kritikerroste album “Stay for a while” Udkom den 10 januar.
Albummet indeholder fortrinsvis eget materiale. Med virker i Hit med sangen på DR1.Marie er gæste solist bade med Tivolis bigband og det Århus baserede Kluvers bigband. Marie spiller mange koncerter både med pianisten Steen Rasmussen og med sit store orkester. Hun slutter traditionen tro året med 4 aftener I Copenhagen Jazzhouse. Alleaftener bliver optaget med henblik på udgivelse.

2002
Spiller koncerter over hele danmark.Indspiller ny cd med titlen “Stay for a while”. Spiller en stor koncert turne for Kræftens Bekæmpelse I November/December. Afslutter året med 3 udsolgte koncerter I Copenhagen Jazzhouse.

2001
Spiller koncerter I Frankrig.Medvirker I en reklame kampagne for HT som kunne ses fra September 2002 I biografer og på TV.Turnere stadig flittigt. Spiller en udsolgt turnefor Folkekirkens Nødhjælp I november.Samt de traditionelle julekoncerter rundt om I Danmark Slutter året af med 2 udsolgte koncerter I Copenhagen Jazzhouse.

2000
Medvirker i operaen “Rebus skrevet af Anders Koppel og opføres på den anden opera i Kbh.Turnere med “A touch of gospel”. Skriver kampagne sangen ”My life is safe with you” til Dansk røde kors. Skriver sangen “Labyrinter” til projektet “Vintereventyr”, en gendigtning af H.C Andersen eventyr af Willy Sørensen.På den med virker bl.a Iben Hjejle , Hanne Boel , Søren Kragh Jacobsen m.fl.

1998
Inspiller albummet “Yearning” der rummer eget materiale og udgives på Sundance.Turnere , med nyt orkester, med pladen “Yearning”.Spiller blandt andet 5 koncerter i New York.Medvirker , som solist , på cdén “A touch of gospel”.Cdén har solgt mere end 75.000

1996
Udgiver selv sit første solo projekt, et gospel album, optaget live i Copenhagen Jazzhouse, akkompagneret af pianisten Steen Rasmussen.Turnere flittigt over hele Danmark, samtidigt med at hun komponere nye sange.

1994
Modtager legater fra Den Danske Banks jubilæums fond, Dronning Ingrids fond, og Dansk Artist forbund, for hvilke hun Tager til New York og synger på klubber som “Chaz & Wilson”, “Sylvias”, “CafÈ Wha!” med nogle af Amerikas førende R&B stjerner.Som første hvide og ikke amerikaner synger hun som solist i gospel kirken “Fountain church of Christ” i Brooklyn.Indspiller eget materiale i “The Power Station” I New York.

1993
Indspiller eget materiale i Easy sound studie, og optræder som solist i tv programmer som “Meyerheim”, “Ulvetimen”, “Lorry”, og “Elevatoren”

1992
Tager på turne med Sanne Salomonsen og danner sammen med sin bror , Benjamin Koppel, sit eget orkester, “Carmens Kapel”, som spillede henimod 50 koncerter.

1989
Afslutter HF eksamen, og vinder Berlingske Tidendes rytmiske talent pris. Synger i flere bands, og spiller på cafeér og klubber.Begynder at skrive egne sange. Bliver en del af orkestret Moonjam.Synger både live og på plader kor med nogle af landets førende kunstnere.Det er blevet til 40-50 plader til dato.

1971
Født på Frederiksberg, i København i Danmark
Tager tidligt på sommer højskoler,hvor hendes far Anders Koppel underviser.her starter interessen for at synge. Barndommen var præget af masser musik.Starter dette år med at spille violin. Fortsætter med det i 10 år.